API TERAPIA

Apiterapia, alebo inak liečba včelími produktami, je súčasťou alternatívnej medicíny už niekoľko tisícročí. 

História apiterapie sa datuje od starovekého Grécka, Egyptu a Číny. Je pravdepodobne tak stará ako samotné včelárenie.  
Využívajú sa pri nej rôzne priame alebo vedľajšie produkty včiel , ako napríklad med, peľ, propolis, materská kašička, vosk, včelí jed a dokonca aj vzduch z úľa.

Náš apidomček je prispôsobený inhalácii vzduchu priamo z úľov. Úľový vzduch obsahuje celý rad terapeuticky účinných látok, predovšetkým éterických olejov, ale tiež látok produkovaných priamo včelami (zmesí odparených látok z medu, propolisu, peľu, materskej kašičky a ďalších)
Inhalovaný vzduch z úľov pozitívne pôsobí na celkovú duševnú pohodu, naštartuje imunitný systém, pozitívne vplýva na respiračné problémy, astmu, bronchytídu, pomáha udržiavať dobrý stav výstelky dýchacej sústavy, redukuje stres.

Ako doplnková terapia sa používa pri kardiovaskulárnych chorobách, pri tráviacich chorobách, ochoreniach močových ciest, pri kožných ochoreniach a problémoch s hmotnosťou (Zdroj: Apiterapija : Liječenje pčelinjim proizvodima, Dr.Peter Kapš 2012)

Apiterapia - Inhalácia včelieho vzduchu

Včely zabezpečujú v úli konštantnú teplotu okolo 35°C. Pohybom svojich krídel vytvárajú v úli aerosol – zmes vzduchu a éterických olejov z dozrievajúceho medu. Tento je potom jemným ťahom ventilátora vháňaný do inhalačnej trubice ktorá je napojená na dýchaciu masku.
Včielky nemajú možnosť dostať sa k Vám, vzduch je filtrovaný niekoľkými filtrami prostredníctvom špeciálneho prístroja na inhaláciu.

Inhalačná procedúra trvá 30 min.

Cenník:

30 minútová terapia – 10€
dýchacia maska (masku je možné opakovane použiť) – 20€

Pobyt v apidomku je možné využívať v aktívnom období včiel, orientačne od apríla do konca septembra.
Návšteva apidomku nie je vhodná pre alergikov na včelie bodnutia/včelie produkty.